ASA OEM 6665

ASA OEM 6665

Valmistusvuosi 1979, s/n: 050280

ASA- tehdas on tämän laitteen valmistusvuotena siirtynyt Lohja Oy:n omistukseen.

OEM on lyhenne sanoista original equipment manufacturer, joka tarkoittaa suomeksi alkuperäistä laitevalmistajaa. Joskus OEM-valmistusta kutsutaan myös omamerkkivalmistukseksi. Nimitys tarkoittaa laitteiston tai tuotteen suunnittelevaa, valmistavaa, lopputarkastavaa ja pakkaavaa yritystä, jonka nimi tai kauppanimi on merkitty tuotteeseen. Tuotteessa voi olla mukana kolmannen osapuolen tuotteita, kuten ohjelmistoja tai sovelluksia. OEM myy tuotteitaan jälleenmyyjille tai lopullisille käyttäjille.

Äärimmilleen vietynä OEM-valmistaja vastaa vain tuotteen spesifioinnista ja brändin luomisesta. Valmistaja on tällöin ulkoistanut alihankkijalleen suunnittelun (ODM), valmistuksen (EMS), kokoonpanon, lopputarkastuksen ja logistiikan. ODM ( original design manufacturer tai original design and manufacturing) on yritys, joka suunnittelee ja valmistaa tuotteita, joita toiset yritykset markkinoivat omilla tuotenimillään. EMS (electronic manufacturing services) eli elektroniikan sopimusvalmistus on tuotantoa, jossa alkuperäisvalmistaja (OEM) on ulkoistanut elektroniikan valmistuksen ja kokoonpanon sellaiseen työhön erikoistuneelle yritykselle.

OEM nimitystä käytetään myös merkityksessä lopputuotteen valmistaja. Tällöin toisen tekemä tuote myydään omana eli osana omaa tuotevalikoimaa, osana omaa tietojärjestelmää tai osana omaa laitteistoa.

Lähde : Wikipedia : http://fi.wikipedia.org/wiki/OEM

Huolto-ohje

autoradiot     kuvat